5 april 2014
09:45

Mossens BK

Referat: Onsala BK - Mossens BK

Tredje raka 9-manna matchen och vinst igen, den här gången med 3-1 mot OBK på Kapareskolan konstgräsplan i Onsala. Återigen en fantastisk laginsats där samtliga spelare var fokuserade på uppgiften.

Till skillnad mot våra övriga 9-mannamatcher i år spelades den här på en än större plan och 5 minuter längre halvlek (2x30 minuter), allt enligt Halland fotbollsförbunds regler.
Tjejerna visade sig dock behärska även detta och segern kändes klart rättvis när matchen sammanfattades.

MBK tog tag i taktpinnen direkt och tjejerna hade mycket boll på Onsalas planhalva, dock utan att skapa de riktigt heta chanserna.
Fint passningsspel och löpvilligheten fanns där i alla fall och ett mål låg i luften, tyvärr var en duktig OBK-keeper och ribba i vägen för ett tidigt ledningsmål.
I mitten av halvleken började hemmalaget komma in i matchen allt mer och i den 20:e minuten skapade också matchen bästa chans efter en perfekt slagen djupledsboll som friställde Onsalas anfallare, Ebba sprang dock ut från målet och gjorde sig stor vilket gjorde att skottet gick en bit utanför högerstolpen.
I anfallet efter kom äntligen det förlösande målet för de svartklädda Mossenlaget, Dominique serverade Maja bollen på vänsterkanten, Maja trängde sig förbi två backar och placerade bollen iskallt i mål! 1-0 till Mossen.
Resultatet stod sig ända till halvlekens sista minut då OBK ännu en gång slog en lång djupledsboll som ställde vår backlinje som stod lite väl högt upp i banan, denna gång gjordes det inga misstag från de blåklädda hemmatjejerna och kvitteringen var ett faktum, vid avspark blåste domaren för halvleksvila, 1-1.

I paus pratade vi om att krympa ytorna när Onsala hade bollen, det var allt för enkelt för våra motståndare att passa sig igenom våra lagdelar, inte så konstigt kanske då vi var lite ovana vid den stora spelplanen. Mossen själva var också väldigt duktiga på att hitta fria ytor och tjejerna kändes som det dominerande laget efter första halvlek.

Andra halvlekens första hälft var kampfylld och spelet böljade fram och tillbaka, lite offsideblåsningar här och där men i övrigt var det bra och fokuserat spel på den stora planen.
I 17:e minuten drogs Hedda ner strax utanför straffområden och domaren blåste frispark. Maja stegade fram men skottet gick tyvärr rakt på målvakten.
Matchen stod och vägde och orken började tryta hos bägge lagen, det hade varit många löpningar under matchen och det tog ut sin rätt, det var dock MBK som skulle lägga i den sista växeln!
I den 24:e minuten fick vi se en fantastisk väggspelsvariant mellan Hedda och Maja som avslutades med att Maja placerade sitt andra mål för dagen, 2-1 till Mossen.
MBK satte spiken i kistan när två minuter återstod av matchen. Cicci gjorde en ursinnig löpning på vänsterkanten, spurtade förbi två, tre OBK-spelare och friställde Fanny som i öppet mål som drämde bollen i mål via ribban. 3-1 och stort jubel i Mossenlägret.

En härlig insats av den 17 man starka truppen, idag visade alla en riktig lagmoral genom att kämpa in i det sista och därmed bärga segern. Extra plus till Nellie som briljerade på den för henne ovana positionen vänsterback, även Tindra får en extra stjärna då hon rev och slet som aldrig förr.